به گزارش پایگاه اطلاعرسانی سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد، نشست توجیهی «تبصره 22 بودجه98 شهرداری در خصوص اختصاص 5 درصد از بودجه عمرانی شهر به پروژههای پیشنهادی شهروندان» با حضور مهدی زارعی معاون شهردار، احسان اصولی رییس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر و شهرداران مناطق در سالن شهدای شهرداری مشهد برگزار شد.
مشارکت مردمی نیاز اصلی شهر مشهد
معاون شهردار و رییس سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری گفت: ما در کلانشهر مشهد بیشتر از هر شهر دیگری در کشور نیازمند مشارکت مردمی هستیم.
مهدی زارعی در ادامه افزود: این طرح یکی از ابتکارات و خلاقیتهای این دوره از شوراهای اجتماعی است و در این طرح مدیران شهری میتوانند راهکار متفاوتی در ارتباط با مردم اتخاذ کنند ومردم نیز خود برای محلهشان ایده میدهند و در ساخت، حفظ و نگهداری آن سهیم میشوند.
زارعی با تاکید بر اینکه ما در طرحهایی نظیر محله ما به دنبال افزایش ایجاد احساس رضایتمندی، حس تعلق و افزایش مشارکت مردمی در مدیریت شهری هستیم، تصریحکرد: در گذشته اقداماتی از این قبیل در مدیریت شهری صورت گرفته که قابل تقدیر است، اما در حدی نبوده است که امروز بخواهیم به عنوان یک کلانشهر روی آن مانور دهیم چراکه در حوزه جذب مشارکت عمومی قوی عمل نکردهایم.
رییس سازمان اجتماعی فرهنگی شهرداری مشهد افزود: قطعا طرح «محله ما»، پروژه آسانی نخواهد بود و دشواریهایی خواهد داشت، اما امیدوار هستیم نتایج مطلوبی از این طرح حاصل شود و پیامد آن افزایش مشارکت مردم در حوزه تصمیمگیری در محلات شهر مشهد باشد. باید به سمتی حرکت کنیم که شعار «شهر ما، خانه ما» تحقق یابد و مردم ما بتواند در تصمیمگیریها برای خانه خود نقش داشته باشند.
زارعی با اعلام اینکه 5 درصد از بودجه عمرانی مناطق به پروژههای پیشنهادی شهروندان در سال 98 اختصاص یافته، عنوان کرد: ما حتما پیگیر ابلاغ این اعتبارات به شهرداری مناطق 13 گانه هستیم.
وی خاطرنشان کرد: مردم به شدت منتظر چنین ایده وخلاقیتهایی هستند، چرا که طرحهایی نظیر احداث پل و زیرگذر همواره وجود داشته است اما چیزی که از عملکرد ما در مدیریت شهری باقی خواهند ماند همین اتفاقات مانند طرح «محله ما»ست. امیدواریم این اقدامات در جوار بارگاه مطهر رضوی مقبول درگاه حق تعالی باشد.
مردم بازوی اجرایی مدیران شهری
رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی مشهد در ادامه این نشست گفت: از شهرداران مناطق میخواهیم که موضوع پنج درصد از بودجه عمرانی را که در قالب این طرح برای پروژههای پیشنهادی مردم در نظر گرفته شده است با جدیت پیگیری کنند تا هر چه سریعتر جذب و عملیاتی شود.
احسان اصولی افزود: مشارکت شهروندان در قالب اجرای این طرح باعث تسهیل مسیر خدمترسانی، کسب درآمد، کاهش شکایات و مراجعات مردمی در مناطق میشود و با افزایش بهرهوری، کارآمدی و رضایتمندی، مدیریت پایدار شهری را به دنبال دارد.
عضو شورای اسلامی شهر مشهد خاطرنشانکرد: مدیران شهری ما باید به این باور برسند که شوراهای اجتماعی محلات نقش همدم را برای آنها دارند و در بسیاری از پروژههای شهری بازوی اجرایی آنها هستند. اگر این موضوع را دریابیم که پروژههایی کوچک میتوانند برای مدیریت شهری بیشترین رضایتمندی را ایجاد کنند، به دستاورد بزرگی خواهیم رسید.
قدمی برای تقویت هویت محلی
رضا دانایی، معاون اجتماعی و مشارکتهای سازمان اجتماعی فرهنگی شهرداری مشهد در این نشست گفت: تقویت هویت محلی به منظور افزایش حس تعلق، ارتقای فرهنگ مشارکت جویی شهروندان، حضور مؤثر شهروندان در فرایند کیفیتبخشی به محلات با کمک شهروندان از جمله اهدف این طرح محسوب میشود.
وی با اشاره به اینکه در تابستان ۹۷ توانستیم دستورالعمل اجرایی طرح «محله ما» را به تصویب برسانیم و ساز و کار مشخصی برای آن ایجاد کنیم، افزود: اکنون به شهرداری مشهد اجازه داده میشود، 5 درصد از اعتبارات پروژههای عمرانی سال 98 را به اجرای پروژههای پیشنهادی شهروندان که از طریق شورای اجتماعی محلات ارائه شده است، اختصاص و آثار مالی آن را در لایحه اصلاح بودجه سال 98 منعکس کنند.
معاون اجتماعی و مشارکتهای سازمان اجتماعی فرهنگی شهرداری مشهد اضافه کرد: در مجموع 320 محدوده محلی تا پایان سال 98 با اعتباری بالغ بر64 میلیارد تومان در روند اجرایی این طرح درنظرگرفته شده است.
دانایی با بیان اینکه اجرای طرح محله ما موجب افزایش ارتباط مردم با شورای اجتماعی محلات میشود، خاطرنشانکرد: شورایی که با مردم در ارتباط باشد، هم برای خود ارزش آفرین است و هم برای شهرداری.
اجرای یکپارچه مجامع داوطلبی شورای اجتماعی محلات
رییس اداره شوراهای اجتماعی محلات مشهد عنوان کرد: براساس آیین نامه جدید که در شورای شهر به تصویب رسیده است، گام اجرایی تشکیل مجامع داوطلبی شوراهای اجتماعی محلات در ۱۳محله برداشته شده است و در گام دوم ۲۶ محله و تا پایان تابستان در تمام مناطق مشهد، شورای اجتماعی محلات اجرا میشود.
مجتبی منتظری افزود: گام اول در هر محلهای که شورای اجتماعی جدید خود را بشناسد، آموزش اعضا است و برای آنان کارت عضویت صادر میشود. همچنین اولین پروژه آنها طرح «محله ما» است.